De Nederlandse Algemene Keuringsdienst

‘SportsPay’ is geboren vanuit samenwerking tussen SD Worx en Info Support

Vanaf 2002 doet SD Worx beroep op Info Support voor het opleiden van haar software developers. De samenwerking is doorheen de jaren geëvolueerd en ondertussen heeft SD Worx verschillende consulting projecten aan Info Support toevertrouwd. Deze hechte partnership tussen SD Worx en Info Support is gebaseerd op wederzijdse vertrouwen en tevredenheid.

Uitdaging

In België zijn er duizenden sportclubs die niet over voldoende budget beschikken om beroep te doen op een sociaal secretariaat of een boekhoudingskantoor. Deze clubs betalen hun spelers echter wel premies uit die correct belast moeten worden. Dit vraagt een administratieve opvolging en veel rekenwerk.

Doelgoep

Sportclubs.

Resultaat

Sportclubs kunnen dankzij de nieuwe applicatie hun premies op een eenvoudige manier en toch binnen het wettelijke kader uitbetalen.

Software cruciaal in complexe proces van payroll-administratie

Met 70 jaar ervaring op de teller, meer dan 54.000 klanten onder grote en middelgrote bedrijven en 2.000 medewerkers is SD Worx marktleider in België op het vlak van Payroll, HR, fiscaliteit en sociale wetgeving. Daarnaast is SD actief in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Verenigde Staten en Canada. In het complexe proces van payroll-administratie speelt software een cruciale rol en het belang van goedwerkende software neemt alleen maar toe. De explosieve groei van SD zorgt ervoor dat er steeds een groeiende nood is aan meer applicaties. Info Support en SD Worx hebben sinds 2014 samen verschillende projecten gerealiseerd, namelijk SportsPay, TaxTPI en Warrants Tool 2.0.

SD Worx had nooit het project zonder Info Support in die korte tijd kunnen realiseren.
Bart Waeterschoot, Enterprise Architect bij SD Worx

Online softwareapplicatie SportsPay

Bart Waeterschoot, Enterprise Architect bij SD Worx vertelt het verhaal achter een van deze projecten ‘SportsPay‘ en hoe SD Worx de samenwerking met Info Support ervaart. SD Worx heeft binnen België een specifiek en uitgebreid aanbod voor KMO’s tot zeer grote ondernemingen. Deze flexibiliteit en uitgebreide set van diensten resulteert vaak in een hoger prijskaartje en manuele effort. In 2014 heeft de directie van SD Worx besloten om ook no-frills oplossingen, zoals volledig geautomatiseerde en doe het zelf applicaties met bijhorende lage prijzen, op de markt te brengen. Dit besluit heeft geleid tot het ontwikkelen van de online softwareapplicatie ‘SportsPay’.

Nood breekt wet

In België zijn er duizenden sportclubs die niet over voldoende budget beschikken om beroep te doen op een sociaal secretariaat of een boekhoudingskantoor. Deze clubs betalen hun spelers echter wel premies uit die correct belast moeten worden. Dit vraagt een administratieve opvolging en veel rekenwerk maar omdat ze de nodige middelen niet bezitten belanden ze vaak in ‘het zwarte circuit’.

Daardoor zijn ze fiscaal niet in orde en riskeren ze fikse boetes met het opdoeken van de club tot gevolg. Er was dus nood aan een snelle en betaalbare oplossing om deze sportclubs te helpen het fiscale kluwen correct te behandelen en te verwerken.

Premies eenvoudig binnen het wettelijke kader uitbetalen

Eind 2014 heeft de IT-afdeling van SD Worx de opdracht gekregen om snel van start te gaan met het ontwikkelen van een softwareapplicatie voor de sportclubs. Hiervoor heeft SD Worx beroep gedaan op de expertises van Info Support die ruim 30 ervaring heeft op het gebied van softwareontwikkeling. Het developmentteam van Info Support is in december 2014 van start gegaan en de software applicatie ‘SportsPay’ was in augustus 2015 officieel gelanceerd. “SD Worx had nooit het project zonder Info Support in die korte tijd kunnen realiseren. De no-nonsense en scherpe analytische aanpak van Info Support heeft precies de resultaten geleverd die wij nodig hadden”, aldus Bart Waeterschoot.

Met de online SportsPay software kunnen de sportclubs hun premies op een eenvoudige manier en toch binnen het wettelijke kader uitbetalen. Ze registreren zich op de website van SportsPay, vullen éénmalig de gegevens in van hun leden zodat ze bij een training en/of wedstrijd enkel de naam moeten aanvinken in het programma en SportsPay doet automatisch de correcte berekening van de verschuldigde bedrijfsvoorheffing en premies.

Iteratieve aanpak

“Wat wij erg appreciëren aan Info Support is hun Agile en iteratieve aanpak. Het deployment van de applicatie is volledig geautomatiseerd en met een druk op de knop kunnen we een nieuwe versie online zetten. Daarnaast is het testen van de software ook automatisch. Info Support is zeer sterk in Continuous Delivery en DevOps waardoor wij SportsPay continu kunnen bijsturen en aanpassen terwijl het al een jaar op de markt is. Voor SD Worx was het daarvoor ondenkbaar om een product op de markt te brengen zonder dat het volledig af was”, vertelt Bart Waeterschoot nog verder.

“Volgens mij willen Info Supporters ’s avonds naar huis gaan met het gevoel dat zij hoge kwaliteit geleverd hebben en niet enkel bij de klant een aantal uren gepresteerd hebben. Iets wat wij tegenwoordig bij vele consultancy bedrijven helaas niet meer zien.” Bart Waeterschoot beschrijft Info Supporters als IT-experts met de drang en passie om steeds bij te leren en die ook de nodige communicatieve vaardigheden bezitten. Met “Dit is een zeldzame combinatie om te vinden!” sluit Bart Waeterschoot het gesprek af.

Voor ons zijn Info Supporters echte vakmensen die de klant uitdagen en ze durven je ook een spiegel voor te houden.
Bart Waeterschoot, Enterprise Architect bij SD Worx