Protime

Van twee bedrijven naar een powerhouse: het succes van teamsynergie tussen Protime en Info Support

Protime is een softwarebedrijf dat workforce management-oplossingen aanbiedt aan organisaties voor tijdregistratie en personeelsplanning. Ze zochten naar een manier om hun teams te versterken en Info Support bood daar een oplossing voor.

Protime
Protime

Uitdaging

Het uitbreiden van de IT-capaciteit.

Doelgoep

De medewerkers van Protime.

Resultaat

Sterke blended teams met een hoog kennisniveau.

Investeren in ontwikkeling

Door het team van Protime te versterken met extra developers van Info Support geeft de organisatie een extra boost aan hun organisatie. “Het was meteen een goeie match met onze teamspirit”, vult Yves Van De Venne, CTO bij Protime, aan: “Wat mij meteen opviel aan Info Support is hoe hard ze investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Ook wij vinden het enorm belangrijk om onze mensen vanuit hun talent te laten groeien. De klik zit zo goed dat je eigenlijk geen verschil ziet tussen de developers van Info Support die ons op de werkvloer bijstaan en onze eigen Protimers. Het is echt een blended team. We versterken elkaar dan ook voortdurend.”

Samen streven naar een doel

De samenwerking begon in 2017 met twee developers van Info Support die het team van Protime vervoegden. Nu zijn er in totaal vijf medewerkers van Info Support die inhouse aan de slag zijn bij Protime. “Het was een heel bewuste keuze om de mensen van Info Support te verspreiden over de verschillende teams. Ze zitten niet in een silo, maar maken deel uit van onze werking over de gehele lijn”, legt Van De Venne uit. “Dat is niet enkel bevorderlijk voor de teamsfeer, het helpt ons ook vooruit op het vlak van expertise. De mensen van Info Support brengen namelijk een hoog niveau mee qua senioriteit. Het is goed om dat soort expertise te verdelen doorheen je organisatie. We merken dan ook echt dat ze vanuit hun ervaring een trekkersrol vervullen. Daarnaast zijn er samenkomstmomenten tussen Info Supporters zelf, zodat ook zij aan kennisdeling kunnen doen. Het levert een goed geoliede machine op.”

De blended teams zijn echt een succes. Dat is zeker onder andere omdat we vanuit Protime een warme en open cultuur belangrijk vinden. We maken geen onderscheid, maar nodigen bijvoorbeeld iedereen uit voor het nieuwjaarsfeestje of een drink. Maar het ligt ook aan het DNA van Info Support: het zijn developers met een mensgerichte en sociale aanpak.
Yves Van De Venne, CTO bij Protime

Vlotte mix van expertise en people skills

Software draait om mensen. De juiste kennis bezitten is één zaak. Maar de juiste mentaliteit en teamspirit aanhouden, dat maakt het verschil. Wie goed de noden van een klant kan lezen, weet welke softwareoplossingen het beste scoren. “Als Protimer moet je vlot kunnen schakelen en mee nadenken met klanten. Een spontane omgang en een goede voeling met mensen is dan ook cruciaal. Die mix van ervaring, kennis en vlotte people skills zien we ook bij de developers van Info Support. Ze onderscheiden zich hier echt mee”, licht Van De Venne toe.

Meer dan een goeie klik

Die vlotte connectie stopt niet omdat het werk is afgeleverd of de werkuren zijn afgevinkt. Het gaat over veel meer dan dat. “Zo krijgen we ook proactieve voorstellen van Info Support, gewoon op basis van iets dat ze hebben opgepikt uit de wandelgangen”, lacht Van De Venne. “Dan komen ze daar een week later op terug met een innovatief voorstel voor een pilotproject of een aangepaste workshop. Ze combineren een leergierige mindset met de durf om te experimenteren. En wij genieten mee van het leerproces. Het is fijn om te zien hoe ze als vanzelf met ons mee nadenken en daarbij ook goed begrijpen welke kansen nuttig zijn voor ons om te groeien. In september staat er alvast een workshop rond artificial intelligence gepland. We kijken er nu al naar uit!”