devNetNoord

Dit evenement is voorbij

Het spijt ons te moeten meedelen dat dit evenement helaas voorbij is.

Houd deze pagina in de gaten voor toekomstige content. We zullen zo snel mogelijk alle gerelateerde inhoud van dit evenement uploaden.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een ander evenement, raadpleeg dan de pagina Evenementen.

devNetNoord

In 2011 is devNetNoord opgericht. devNetNoord is een platform voor en door .NET developers in Noord Nederland. Het platform is een gezamenlijk initiatief van medewerkers van Microsoft, Quintor, KPN en Gasunie.

Op donderdag 29 september 2011 organiseerde devNetNoord haar eerste event. De events zijn gericht op developers in Noord Nederland die interesse hebben in .NET ontwikkelen, architectuur en het laatste nieuws van Microsoft.

Het is de bedoeling om de sessies praktisch in te steken, zodat de aanwezigen de kennis die zij opdoen in de sessies op korte termijn kunnen toepassen in hun dagelijks werk. Code zal een belangrijk aspect zijn van alle presentaties.

#InfoSupportExperts

Michaël Hompus zal spreken over ‘Gebruik je brondcode als documentatie voor je stakeholders’.

Als ontwikkelteam is het schrijven van documentatie vaak niet onze favoriete activiteit. En het up-to-date houden na elke codewijziging is een nog grotere uitdaging. Ontwikkelaars beweren dat de broncode de documentatie zelf is, maar zijn stakeholders het daarmee eens, lezen ze eigenlijk de code?
Wat als onze broncode de bron van onze documentatie zou zijn, voor het team en onze stakeholders?

In deze sessie gaan we kijken hoe we Roslyn kunnen gebruiken om documentatie te genereren. Denk hierbij aan het maken van diagrammen die de structuur en relaties weergeven binnen een aggregate of een sequence diagram die de flow door de applicatie kan weergeven.

We duiken de code in waarbij we kijken hoe we projecten en solutions kunnen laden, syntax trees kunnen gebruiken om de structuur van onze source code te doorlopen en branching logica detecteren om alternatieve paden vast te leggen. Daarna zullen we deze gegevens weergeven naar andere bestandsindelingen zoals PlantUML, markdown en AsciiDoc.

Na deze sessie ben je in staat je broncode te laten spreken in vormen die je team én je stakeholders de werking van je applicatie haarfijn uitlegt.