De rol van Data Mesh in een moderne gedistribueerde data-architectuur

In deze aflevering praten Hans Geurtsen, Martin van de Goor, Tom Keim, en Niels Naglé over het opzetten van een gedistribueerde data-architectuur.

Podcast luisteren

Podcast kijken

Shownotes

Hans Geurtsen: “Data die afkomstig is uit verschillende domeinen, kan soms hetzelfde genoemd worden, maar iets totaal anders betekenen. Een goed voorbeeld hiervan uit mijn eigen ervaring is een verzekeringsmaatschappij waarin vaak werd gesproken over hitratio: de kans dat het uitbrengen van een offerte ook leidt tot een verkoop. Dat kun je uitdrukken in geld, in percentage en in aantallen. Er zijn meerdere manieren om dat te berekenen. Het leek alsof iedereen hetzelfde ermee bedoelde, maar als je goed doorvroeg dan bleek dat eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De marketing-, sales- en de aftersalesafdeling hadden allemaal een verschillende definitie. Een gedistribueerde aanpak maakt het een stuk makkelijker om daarmee om te gaan.”

Wil je meer weten over het opzetten van een gedistribueerde data-architectuur? Luister of kijk dan hele aflevering van de Business vooruit met IT podcast.