Global AI Community benoemt Willem Meints tot board member

Willem Meints (35), technology advocate bij Info Support, is begonnen als board member van de Global AI Community, een wereldwijde organisatie die iedereen met een passie voor artificial intelligence met elkaar verbindt.

Global AI Community

Willem is één van de zes board members die allemaal actief zijn in andere delen van de wereld, waardoor de Global AI Community 24/7 bereikbaar is voor geïnteresseerden. De organisatie bestaat nu drie jaar en wil artificial intelligence voor iedereen toegankelijk maken door kennisdeling zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doet de club onder meer door lokale bijeenkomsten over de hele wereld te ondersteunen en jaarlijks een drietal wereldwijde initiatieven op te zetten. Het gaat daarbij om workshops, lezingen of de uitwisseling van ervaringen.

Livestream van 30 uur

Een van die wereldwijde initiatieven vond deze maand plaats: een livestream van 30 uur waarbij elk uur een andere spreker – onder meer van gerenommeerde bedrijven als Facebook en Microsoft – het wereldwijde publiek toesprak. Het event werd uitgezonden op onder meer Facebook, Youtube en Twitch en voornamelijk bezocht door developers, data scientists en technici waarbij ervaring geen rol speelt; zowel studenten als deskundigen met meer dan twintig jaar ervaring laten zich in de community zien.

Informatie over artificial intelligence zo breed mogelijk beschikbaar stellen

Inmiddels is Willem bijna 13 jaar werkzaam voor Info Support waar hij als technology advocate klanten adviseert bij het implementeren van nieuwe technieken rondom onder andere artificial intelligence. Hij is bovendien door Microsoft erkend als MVP op het gebied van artificial intelligence en schrijver van het boek Deep Learning with Microsoft Cognitive Toolkit Quick Start Guide: A practical guide to building neural networks using Microsoft’s open source deep learning framework.

De kersverse board member is trots op zijn benoeming, omdat hij vindt dat we informatie over artificial intelligence zo breed mogelijk beschikbaar moeten stellen. “Dat is via onze organisatie voor iedereen mogelijk zolang je maar over een laptop beschikt. Ik ben dankbaar dat Info Support me steunt in de missie om artificial intelligence voor iedereen toegankelijk te maken door tijd en ruimte beschikbaar te stellen.”