Global AI Community

Wat is de Global AI Community?

Dit is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die iedereen met een passie voor kunstmatige intelligentie (AI) met elkaar verbindt. De Global AI Community organiseert ondersteunt lokale meetups over de hele wereld, zet open source initiatieven in de spotlight en biedt lesmateriaal aan ongeveer 12.000 leden. Door kennis met elkaar te delen, wordt AI voor iedereen toegankelijk, is de gedachte.

Helder, en wat is de rol van Info Support in dit geheel?

Info Support hecht veel waarde aan het investeren in kennis op het gebied van data en AI. Denk aan initiatieven als de AIToday. Willem Meints, al bijna dertien jaar werkzaam bij Info Support, is recent benoemd als board member. Bij Info Support adviseert Meints als Technolgy Advocate klanten bij het implementeren van nieuwe technieken rondom onder andere AI. Hij is bovendien door Microsoft erkent als MVP op het gebied van AI en schrijver van het boek Deep Learning with Microsoft Cognitive Toolkit Quick Start Guide: A practical guide to building neural networks using Microsoft’s open source deep learning framework.

Wat behelst de nieuwe functie van Willem Meints?

Simpel, hij zal als een van de gezichten van de Global AI Community zich bezighouden met het reilen en zeilen van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het coördineren van online events zoals afgelopen april het geval was: toen kwamen enkele duizenden developers, data scientists en andere technici af op een 31 uur durende livestream die is uitgezonden op onder meer Facebook, Youtube en Twitch. Met elk uur andere sprekers – onder meer van gerenommeerde bedrijven als Facebook en Microsoft – die vanaf verschillende plekken over de hele de wereld de leden van de AI-gemeenschap toespraken.

Dat klinkt als een tof initiatief, waar kan ik meer informatie vinden?

Dat is het ook, zeker omdat informatie over AI op deze manier zo breed mogelijk beschikbaar wordt gemaakt voor iedereen. Een link naar de website staat hier. Je vindt er niet alleen de data van aankomende evenementen maar ook lesmateriaal en de contactgegevens van de Global AI Community.

AI Talks