Samenwerkingsverband ondersteunt MKB-ondernemers om op een verantwoorde manier te starten met kunstmatige intelligentie

De workshop op 26 februari, is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband genaamd EDIH, waarvoor het initiatief is genomen door de Europese Unie (EU). De EU heeft als visie dat het MKB binnen de EU baat heeft bij het aanleren en gebruiken van AI-vaardigheden, zodat alle EU-regio’s competitief kunnen blijven t.o.v. AI-grootmachten VS en China.
Als regionale uitvoerders van deze visie organiseren Hogeschool Utrecht en Aigency gezamenlijk een workshop, als een essentiële stap voor MKB-ondernemers om kunstmatige intelligentie (AI) op een verantwoorde wijze te integreren in hun bedrijfsvoering. De workshop biedt niet alleen theoretische inzichten, maar begeleidt de deelnemers ook bij het praktisch toepassen van AI, gericht op het realiseren van concrete bedrijfsvoordelen.

AI-technologie

AI-technologie verantwoord benutten

In een tijd waarin de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan, erkennen Hogeschool Utrecht en Aigency het belang van het dichter bij elkaar brengen van de technologische wereld en het bedrijfsleven. ‘Het is essentieel dat elke ondernemer, ongeacht de grootte van zijn of haar bedrijf, toegang krijgt tot de mogelijkheden die AI biedt. Dit initiatief is een stap in de richting van het democratiseren van AI-technologie, zodat iedereen deze op een verantwoorde wijze kan benutten’, zegt Joop Snijder, CTO van Aigency.

Tijdens de workshop worden ondernemers begeleid om concrete ideeën en plannen te ontwikkelen om AI op een praktische en impactvolle manier in hun bedrijfsvoering te integreren. Door actief deel te nemen aan deze workshop kunnen ondernemers het fundament leggen voor innovatieve veranderingen binnen hun bedrijf.

Aanmelden

Geïnteresseerde MKB-ondernemers kunnen zich aanmelden door een bericht te sturen naar samendigitaal@hu.nl. De plaatsen zijn beperkt, daarom moedigen we je aan om je zo spoedig mogelijk in te schrijven als je interesse hebt. Ook zal je gevraagd worden om aan een kort onderzoek mee te doen waarin we de AI-volwassenheid van de MKB-onderneming in kaart zullen brengen.

Workshop details:

Datum & tijd: 26 februari van 16.00-19.30
Locatie: Hogeschool Utrecht, locatie Heidelberglaan 15, Utrecht.
Meer informatie & registratie: samendigitaal@hu.nl