Financiële sponsoring van vijf nieuwe open source-projecten

Open source staat voor samen onafhankelijke software van hoge kwaliteit ontwikkelen. We werken mee, onderhouden en investeren in verschillende open source projecten, omdat we vinden dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van ons vakgebied. De open source community zorgt ervoor dat er wereldwijd software beschikbaar is die door elke gepassioneerde developer kan worden verbeterd. Dat heeft pas écht impact op de wereld om ons heen.

Bijdrage aan de open source-community

Info Support draagt al jaren in verschillende vormen bij aan de open source-community. We vinden het belangrijk om gebruik te maken van bestaande open source-software  (tools, libraries, platforms, etc.). Om de continuïteit van deze open source- projecten te garanderen, moet deze software actief onderhouden worden d.m.v. nieuwe feature, bugfixes en security patches. Ook de maintainers van kleinere relevante open source-projecten moeten daarvoor de middelen hebben. Om tegemoet te komen aan deze maintainers sponsort Info Support verschillende projecten ook financieel.

Afgelopen kwartaal zijn er dertig genomineerde projecten door de open source-council nader onderzocht. De uitkomst: voor de eerste drie maanden is ervoor gekozen om deze vijf open source-projecten te sponsoren.

De open source-projecten die Info Support financieel sponsort

FluentAssertions

Een assertion framework voor .NET. Best practice vanuit ons guidance framework e wordt heel veel in onze .NET projecten gebruikt. Daarnaast heeft dit project een Nederlandse maintainer.

Buildalyzer

Een tool waarmee je informatie kan opvragen over .NET solutions. Wordt niet vaak gebruikt, maar als je deze functionaliteit nodig hebt kun je vaak niet om deze tool heen. Onmisbaar voor Stryker.NET.

Babel

Een veel gebruikte tool in bijna al onze frontend projecten (vaak weer een dependency van Angular / React / Vue / etc). Is daarnaast ook doorslaggevend voor StrykerJS; zonder Babel geen StrykerJS.

JUnit

De defacto test tool voor Java projecten en wordt daarom ook veel gebruikt in onze Java projecten. Daarnaast hebben ze ook een API in de wereld gezet voor unit test frameworks.

Replace Tokens task

Een relatief kleine, maar onmisbare taak in bijna alle Azure devops pipelines. Deze wordt daarom ook veel gebruikt bij PDC CICD.