Wat is er nieuw in MAVEN 4

Lees het volledige artikel (Java Magazine)

https://www.infosupport.com/java-magazine-doorlink-1/

14-6-2021 door Martin Kanters en Maarten Mulders

Kortgeleden heeft de Maven community besloten om toe te gaan werken naar een Maven 4 release.

De eerste vraag die bij je opkomt zal waarschijnlijk zijn: wat kunnen we verwachten van deze nieuwe major release van Maven?

Helaas kunnen we niet alles behandelen, maar in dit artikel lichten wij een aantal nieuwe features toe waar wij erg enthousiast over zijn.

Verbeteringen aan de reactor

De features die waarschijnlijk het meeste effect zullen hebben bij het dagelijks gebruik van Maven zijn enkele verbeteringen aan de Reactor.

Niet iedereen zal zich realiseren wat de Reactor is, maar het is een erg belangrijk onderdeel van Maven.

Wanneer iemand Maven uitvoert is het de taak van de Reactor om de projectstructuur te verwerken, de modules in de juiste volgorde te zetten en uiteindelijk alles te bouwen.

De Reactor maakt het mogelijk om met multimodule-projecten te werken.

Deze verbeteringen zijn dus vooral interessant voor gebruikers van multimodule-projecten.

Tijdens onze presentatie op J-Fall 2020 hebben we een poll gehouden om te onderzoeken in hoeverre hiervan gebruik wordt gemaakt.

In de volgende paragrafen maken we gebruik van een fictief Maven-project dat uit drie modules bestaat: common, client en app.

De afhankelijkheid tussen de modules is hieronder afgebeeld.

Gebruik van eerder gebouwde Artifacts bij - Resume - From

Het eerste punt dat we bespreken is een bugfix. Eerder was het zo dat als je Maven-build faalde op de client-module, je een hint te zien kreeg dat je de build verder kon laten gaan vanaf de gefaalde module:

mvn <goal> –resume-from :client.

Dit werkte echter alleen als je van tevoren common in je lokale repository had geïnstalleerd, aangezien client een afhankelijkheid op common heeft.

De bugfix zorgt ervoor dat hij de gebouwde class files of artifacts in de target folder kan vinden en gebruiken als afhankelijkheid van client. Precies zoals je verwacht wanneer je de originele build wilt laten verdergaan waar die gebleven is.

 

Lees het volledige artikel (Java Magazine)

https://www.infosupport.com/java-magazine-doorlink-1/