Open Source

Open source staat voor samen onafhankelijke software van hoge kwaliteit ontwikkelen. We werken mee, onderhouden en investeren in verschillende open source-projecten, omdat we vinden dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van ons vakgebied. De open source-community zorgt ervoor dat er wereldwijd software beschikbaar is die door elke gepassioneerde developer kan worden verbeterd. Dat heeft pas écht impact op de wereld om ons heen.

Onze actieve bijdragen aan de open source-community

Stryker

Stryker is een polygloth mutation testing framework. Mutation testing is een techniek om de effectiviteit van je testen te meten. Meten is immers de enige manier om zeker te weten. Stryker heeft als speerpunten om mutation testing voor iederere developer beschikbaar te maken middels een goede performance. Inmiddels worden C#, Scala, JavaScript en TypeScript ondersteund.

>> Meer over Stryker

Augurk

Augurk is een work-in-progress living documentatiesysteem dat speciaal is gemaakt om te worden gebruikt in combinatie met SpecFlow en Visual Studio Team Foundation Server. Augurk biedt een toegankelijk, gebruiksvriendelijk overzicht van alle functies die uw toepassing (en) beschrijven.

>> Meer over Augurk

Maven

Apache Maven is een Apache Software Foundation top-level project gestart in 2004. Het is een build automation tool die voornamelijk wordt gebruikt voor Java-projecten. Het maakt het bouwproces eenvoudig door het op een uniforme manier te beschrijven. Op deze manier zijn builds uniform op verschillende platforms en systemen.

>> Meer over Maven

De open source-projecten die we financieel sponsoren

FluentAssertions

Een assertion framework voor .NET. Best practice vanuit ons guidance framework wordt heel veel in onze .NET projecten gebruikt. Daarnaast heeft dit project een Nederlandse maintainer.

>> Meer over FluentAssertions

Buildalyzer

Een tool waarmee je informatie kan opvragen over .NET solutions. Wordt niet vaak gebruikt, maar als je deze functionaliteit nodig hebt kun je vaak niet om deze tool heen. Onmisbaar voor Stryker.NET.

>> Meer over Buildalyzer

Babel

Een veel gebruikte tool in bijna al onze frontend projecten (vaak weer een dependency van Angular / React / Vue / etc). Is daarnaast ook doorslaggevend voor StrykerJS; zonder Babel geen StrykerJS.

>> Meer over Babel

JUnit

De defacto test tool voor Java-projecten en wordt daarom ook veel gebruikt in onze Java-projecten. Daarnaast hebben ze ook een API in de wereld gezet voor unit test frameworks.

>> Meer over JUnit

Replace Tokens task

Een relatief kleine, maar onmisbare taak in bijna alle Azure devops pipelines. Deze wordt daarom ook veel gebruikt bij PDC CICD.

>> Meer over Replace Tokens task

Ruimte voor open source

Bij Info Support geven we onze mensen ruimte om tijdens werkuren aan open source-projecten te werken. We organiseren ook regelmatig hackathons en andere leuke initiatieven om bij te dragen aan deze projecten. Daarnaast zorgen we onder andere door middel van marketing dat onze open source-projecten veel exposure krijgen. En onze engineers krijgen hulp als het aankomt op licenties, intellectueel eigendom en andere legal kwesties.